Introducere » CEAIURI » Ceaiuri din plante medicinale » Nalbă, R46, Radacină, ceai pungă, Fares
Producător: | FARES |
Nalbă, R46, Radacină, ceai pungă, Fares fares-cpm-R46
Rădăcina de nalbă are un efect calmant şi plăcut la nivelul gâtului, faringelui şi corzilor vocale.
„Un excelent laxativ şi diuretic emolient, folosit pentru a calma suprafeţele mucoase iritate şi inflamate, în răguşeală, tuse cauzată de iritaţii ale gâtului, iritaţie şi inflamaţie gastro-intestinală, […] şi inflamaţie vezicală şi renală”.
H.W. Felter, The Eclectic Materia Medica, Pharmacology and Therapeutics, 1922
Ingrediente:
Rădăcina plantei Althaea officinalis L. conţine mucilagii, pectine, amidon, mono- şi di-zaharide, flavonoide, acizi fenolici, cumarine şi alţi compuşi.
Efect
Emolient, antitusiv, antiiritativ, protector al mucoaselor.
Întrebuinţari principale
Tuse, iritaţii ale gurii şi gâtului.
Alte întrebuinţari
Gastrită, ulcer gastroduodenal, inflamaţii ale tractului urinar.
Contraindicaţii
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Preparare
Ceaiul de rădăcină de nalbă se poate prepara în două moduri, ca decoct sau ca macerat.
Decoct
Se fierbe o linguriţă plantă în 200 ml apă timp de 5-10 minute, se lasă minim o oră apoi se strecoară.
Macerat
În 200 ml apă rece se adaugă o linguriţă plantă, se lasă timp de 3-4 ore apoi se strecoară.
Întrebuinţare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Prezentare: cutie a 50 g
Producător: | FARES |