Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Cum să prepari acasă oțetul de mere?

21.03.2022

Cum să prepari acasă oțetul de mere?

Oțet de mere

CUM SE PREPARĂ OȚETUL DE MERE:

Se spală merele, se dau pe răzătoarea mare şi se pun într-un vas potrivit sau într-un borcan.

La 4 kg de mere rase se pun 5 l de apă, iar pentru fiecare litru de apă se adaugă 140 g de miere.

Se ţine borcanul la loc întunecos, la temperatura camerei, legat la gură cu un tifon.

Se amestecă de două-trei ori pe zi cu o lopăţică de lemn, timp de 10-12 zile, după care se strecoară printr-un tifon dublu şi se pun din nou într-un

borcan.

Se mai adaugă câte 50 g de miere pentru fiecare litru de suc.

Se leagă borcanul cu tifon şi se lasă la căldură.

După 40-60 de zile, oţetul este gata.

După limpezire, se trage cu furtunul în sticle, se astupă şi se păstrează la rece.

CUM SE CONSUMĂ OȚETUL DE MERE:

In fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se iau două linguriţe cu oţet de mere într-un pahar cu apă.

Lichidul se bea încet, înghiţitură cu înghiţitură.

DURATA CUREI CU OȚET DE MERE:

1-2 luni;

Se poate relua după o întrerupere de o lună.

LA CE E BUNĂ CURA CU OȚET DE MERE?

_ LIPSĂ DE POTASIU
_ STERILITATE PRIMARĂ
_ SINUZITĂ
_ DEGENERESCENTĂ
_ ARTRITĂ
_ CISTITĂ
_ NEVROZĂ
_ ATEROSCLEROZĂ
_ HIPERCOLESTEROLEMIE
_ INSOMNIE
_ OBOSEALĂ CRONICĂ
_ MIGRENE
_ HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ
_ ZONA ZOSTER
_ DURERI MUSCULARE Şl ARTICULARE

CONTRAINDICAŢII:

litiază renală, gută, insuficienţă tiroidiană şi paratiroidiană, aciditate gastrică, gastrită hiperacidă, ulcer gastroduodenal, hipotensiune arterială

---> Poţi încerca Oțetul de mere pentru băut gata preparat:

Otet de mere pentru baut bio 500ml, Lima

Otet de mere pentru baut  cu ghimbir si turmeric bio 500ml, Lima


MGYxOTM4Z