Oțet de mere
CUM SE PREPARĂ OȚETUL DE MERE:
Se spală merele, se dau pe răzătoarea mare şi se pun într-un vas potrivit sau într-un borcan.
La 4 kg de mere rase se pun 5 l de apă, iar pentru fiecare litru de apă se adaugă 140 g de miere.
Se ţine borcanul la loc întunecos, la temperatura camerei, legat la gură cu un tifon.
Se amestecă de două-trei ori pe zi cu o lopăţică de lemn, timp de 10-12 zile, după care se strecoară printr-un tifon dublu şi se pun din nou într-un
borcan.
Se mai adaugă câte 50 g de miere pentru fiecare litru de suc.
Se leagă borcanul cu tifon şi se lasă la căldură.
După 40-60 de zile, oţetul este gata.
După limpezire, se trage cu furtunul în sticle, se astupă şi se păstrează la rece.
CUM SE CONSUMĂ OȚETUL DE MERE:
In fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se iau două linguriţe cu oţet de mere într-un pahar cu apă.
Lichidul se bea încet, înghiţitură cu înghiţitură.
DURATA CUREI CU OȚET DE MERE:
1-2 luni;
Se poate relua după o întrerupere de o lună.
LA CE E BUNĂ CURA CU OȚET DE MERE?
_ LIPSĂ DE POTASIU
_ STERILITATE PRIMARĂ
_ SINUZITĂ
_ DEGENERESCENTĂ
_ ARTRITĂ
_ CISTITĂ
_ NEVROZĂ
_ ATEROSCLEROZĂ
_ HIPERCOLESTEROLEMIE
_ INSOMNIE
_ OBOSEALĂ CRONICĂ
_ MIGRENE
_ HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ
_ ZONA ZOSTER
_ DURERI MUSCULARE Şl ARTICULARE
CONTRAINDICAŢII:
litiază renală, gută, insuficienţă tiroidiană şi paratiroidiană, aciditate gastrică, gastrită hiperacidă, ulcer gastroduodenal, hipotensiune arterială
---> Poţi încerca Oțetul de mere pentru băut gata preparat:
Otet de mere pentru baut bio 500ml, Lima
Otet de mere pentru baut cu ghimbir si turmeric bio 500ml, Lima