Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Amarant: ce este si cum se poate introduce in alimentatie?

19.03.2022

Amarant: ce este si cum se poate introduce in alimentatie?

Amarant: ce este si cum se poate introduce in alimentatie?

Ce este amarantul?

Amarantul este o planta ale carei frunze si seminte sunt consumate in special in tarile din America de Sud.

Este considerat o pseudocereala.

Amarantul are calitati nutritionale aparte, precum si efecte benefice pentru sanatate.

Ingredient important in dieta aztecilor, amaratul nu este folosit numai pe post de ingredient alimentar, ci si pe post de remediu pentru o serie de afectiuni.

Ca si aspect, amarantul se aseamana cu quinoa, fiind tot o samanta.

Nefiind o cereala propriu-zisa, amarantul nu contine gluten, ceea ce il face sa fie preferat de persoanele care sufera de intoleranta la gluten.

Cum se consuma amarantul?

Amarantul poate fi fiert, copt, tras la tigaie sau folosit ca atare, presarat peste salate.

Cum poti introduce amarantul in dieta ta?

Fierbe-l folosind 1 ½ cana de apa si ½ cana de amarant.

Dupa 20 de minute, opreste focul si consuma-l alaturi de fructe, nuci cu scortisoara sau indulcitor.

Trage-l la tigaie apoi consuma-l pe post de gustare sau adaugat in supe, salate sau garnituri.

Amesteca-l cu cereale precum orezul brun.

Foloseste ¼ cana de amarant la ¾ cana de orez si fierbe orezul asa cum faci de obicei.

Vei observa ca amarantul nu schimba numai gustul, ci si textura orezului.

Foloseste amarantul pentru a ingrosa supele sau tocanitele preparate.

Gateste mancarea cum o faci de obicei, insa adauga cateva linguri de amarant pentru a le ingrosa.

NjgxMDM1Z